Ny design.

Idag har det regnat hela dagen. Jag utnyttjade vädret inomhus, laptopen i knät och Discovery Channel i bakgrunden. Resultatet av en hård dags jobb ser ni ovan. Ny header + lite annat smått och gott. Känns dessutom som att mina skills i Photoshop artar sig.
Tja, gillar ni den nya designen kan ni ju alltid höra av er så kanske jag kan fixa er sida?
Men, det blir aldrig riktigt perfekt - ungefär som att katedralen i Barcelona aldrig blir klar. Det kommer ev. bli fler mindre förändringar men vad gäller just designen känner jag mig nöjd!//Olsson

Chinos.

I och med att vädret är så tråkigt fick jag muntra upp mig själv genom en skjorta och ett par byxor. Dessa blir grymma nu under sensommaren och ev. kräftskivor! Chinos kommer från NN.07 - märket vilket jag skrev tidigare om i detta inlägget.
Dagen spenderades i Falkenberg bland många övriga besökare från Sveriges alla hörn. Det regnade som sagt med det gjorde inte vistelsen mycket sämre. Därefter ett pass på gymmet innan en näst inpå timmes väntan på nästa buss - älskar lokaltrafiksförbindelsen här ibland alltså... Detta var nog första dagen på länge som jag faktiskt huttrat en smula.
Men, men. Ikväll kör jag på digestive och phiadelphiaost.//Olsson

Söndag.

Fredag och lördag stod för vecka 29:s höjdpunkter. Födelsedagsfirande och lagfest vilket båda var väldigt trevliga. Idag har jag dessutom pga det dåliga vädret fixat med bloggen. Så, nu har jag som ni ser en temporär ny header och ett "bredare" skrivfält. Nu ska jag kunna ladda upp bilder med lite högre upplösning vilket är ett stort plus för framtida fotograferade.
Tänkte därför bjuda på ett smakprov av de nya funktionerna;
Det är fortfarande inte perfekt, men en uppgradering iallafall. Det är som sagt ganska ruggigt ute och 15C får jag lov att säga är ganska svalt jämfört med vad det har varit desenaste veckorna. Apropå sommar insåg jag i förmiddags att det är bara tre veckor kvar av sommarlovet. Det har gått fort men samtidigt har jag haft väldigt kul!
Nu ska jag slänga mig i duschen. Ikväll ser det ut som det blir pizza eller thai - can't have both! See you.//Olsson

Jeansskjorta.


Oskar Linnros.

Efter uppträdandet på Allsång på Skansen i Tisdags kväll måste jag säga att jag har blivit smått förälskad i Oskar Linnros nya album, Vilja bli. Själv hade jag placerat honom i en fiktiv genre mixad av Veronica Maggio/Snook/Håkan Hellström. Frågan kvarstår; kan det bli bättre? - knappast i den genren, som sagt ;)
Ni som inte vet vem han är står/stod han för ena hälften av gruppen Snook. 

Skivan kommer ev. spelas i bilen på väg ned och tillbaka från Växjö imorgon förmiddag. På eftermiddagen/kvällen bär det av till Halmstad då Peak Performance visar upp sin nya höstkollektion samtidigt som de rear ut vår- och sommarartiklarna. Utöver det, en god fredag och helg väntar! Sleep tight.//Olsson

Måndag.

Försökte fila på en söndagskrönika igår men insåg att det inte hade hänt särskilt mycket i veckan. Denna ser däremot mer uppbokad ut, framåt helgen åtminstone.
Annars har denna dagen ägnats mycket åt fotboll och de kommande lär spenderas på bl.a. gymmet och som sagt, pitchen.

Efter att ha väntat i flera veckor verkar min beställning från HM anlända i dagarna - förhoppningsvis. Om ytterligare några dagar/veckor bör även min skjorta ha kommit och jag tvekar inte på att jag är sist på att äga en sånhär.
Har letat länge efter den rätta i denim, som; NN.07, ett danskt märke med rötter i Köpenhamn. Grymt snygga skjortor och eftertraktade chinos.
- However, tishan är den som har dröjt så länge p.g.a feldistribution vid posten o.s.v. Men, har en känsla att jag kommer bli skitnöjd! Nu ska jag se klart Inglorious Bastards och ta mig ett glas fläderblomssaft. //Olsson

How to make it in America.

Grym ny serie av HBO. Citerar KING Magazine; en serie om två unga New York-bor som slår sig fram i modevärlden. Elaka tungor har kallat den »en östkustversion av Entourage«, något som dock är ganska långt ifrån sanningen. Trots titeln »exekutiv producent« är Wahlbergs insats i exempelvis Entourage inget heltidsjobb - däremot konsulterar seriens författare honom ofta när de ska hitta på saftiga berättelser om rollkaraktäreren Vincent, som löst baserad på Wahlberg själv.

Skapa dig en egen uppfattning och se säsong 1 som nu har sänts i USA.

Kameratillbehör.

Sitter och sneglar på objektiv, motljuskydd, stativ m.m.. Det är livsfarligt. Min varukorg eskalerar. Men, vem vill inte ha de  coolaste prylarna? För att utveckla lite kollar jag bl.a. på ett 18-200mm. Som sagt, skithäftigt.

HM i höst.

Trots en hel dels shoppande i Stockholm ser jag riktigt mycket fram emot tills HM släpper sina höstkollektioner. Dom talar för sig själva. Detta är någonting jag väl kan tänka mig knalla runt i;
Skinnjackan är någonting som alltid legat som en prioritet men som jag aldrig kommit till skott att köpa - kanske i höst då som sagt?

I min trädgård.

Sommarkvällar som denna är få förunnat. Solen stod näst intill röd bakom trädtopparna och jag, var snabbt framme med kameran i högsta hugg. Återigen är det stående format som dominerar (till stor del därför att bilderna på bloggen blir max 500px breda). I och med att det just dyker upp allt fler bilder här så kanske det så småningom vore dags att göra någonting åt saken? Men, men. Det tänker jag spara till en regnig dag framöver. Nu ska ni istället få lite av vad jag kallar ögongodis;


Ätran rinner precis nedanför vårt hus, dvs mete på somrarna och abborrar på krokarna.

Och även om körsbär inte slår jordgubbar, så kan de vara fina att titta på! ;)

Plus en bild av tre sommarfavoriter; tröja från These glory days, armband och kortbyxor från HM. Får hoppas det blir fler kvällar som denna, jag säger inte emot iallafall...

Nu tittar jag på sammandraget ifrån dagens Tour de France
med cirka 8km kvar. Efter några timmar på min farbrors racer är jag riktigt sugen på en likadan! Många turer fram och tillbaka till sommarstugen känns inte långt borta i så fall.
Dock är det alldeles snart läggdags då det vankas tennis kl. 10 imorgon bitti! See you.//Olsson

Svensk sommar.

Som kompensation för askmolnet tycker jag att Island kunde fixa något som tar hand om alla de grå moln som just nu dominerar här ovan. Men, efter regn kommer solsken och det ser ut som att det komma vara ganska blandat de kommande dagarna. Ska försöka nyttja de dagar då solen letar sig fram på allra bästa sätt - stranden!
Får lov att säga att det är riktigt trevligt med så mycket turister i Falkenberg på somrarna. Folk på uteserveringar osv. Inte minst i Sthlm.
Gick upp tidigt idag (för en sommarlovsdag) för att ta bussen till stan och tandläkaren. Därefter ett tufft pass på gymmet och en snabb fika med Erica. Grymt längesen vi sågs! Antar att det blir så när man efter högstadiet går lite skilda vägar. However, some great catch up!
Nu ska jag softa resten av eftermiddagen så får vi se vad kvällen erbjuder.//Olsson

Fbg.

Tillbaka i Falkenberg efter fyra grymma dagar i Stockholm! Härligt väder, trevliga människor och god mat kan man sammanfatta veckan som gått. Även om det inte funnits tid att skriva där uppe tänkte jag försöka ge en kort resumé;
- tog tåget från Göteborg kl. 06.02 och anlände till Stockholm Central vid elvatiden. En soft start med lunch på Söder och senare en tur ut till Skärgår'n. Med middag på Texas Long Horn senare på kvällen var första dagen avklarad. Onsdagen och torsdagen ägnades åt en del shopping men också sol och bad. Nedan ser ni vad jag kom hem med/i:
Tröja, These glory days.


Tisha - Acne, jeans - Acne.

Fredagen sedan satt jag på en hoj mestadels. Vi cyklade i stan och det var ett coolt sätt att upptäcka storstaden på. På kvällen blev det indiskt för att sedan fota litegranna. Har varit dålig på att ta med mig kameran men får lov att säga att jag valde rätt dag för att trycka av.




Tyvärr kan jag inte ladda upp bilder i högre upplösning, men dessa får duga. Ljuset var grymt och det var inte svårt att få shysta bilder. Prima avslutning på en så härlig vecka. Längtar redan tillbaka!
Nu, istället, hoppas jag på fortsatt varmt väder här hemma så det kan bli fler dagar på stranden. I eftermiddag väntar det tennis i Boberg och fotbollsfeber 20:30. Tills vidare får ni ha ett fortsatt förstklassigt sommarlov, ciao!//Olsson

Sthlm.

En sista post innan det imorgon kl. 06.02 bär av till huvudstaden. Tvättar och packar om vartannat och får lite ångest över t.ex. hur många kalsonger och socker kommer det att gå åt, behöver jag en jacka? osv. För hur man än gör får man antingen för få eller för många med sig. Men, men. Det ska i varje fall bli väldigt kul att komma upp. Har däremot ännu ingen to do-list, men småskissar på ev. inköp m.m.
Nej, nu ska jag packa det allra sista och sedan kryps det nog tidigt till kojjs. Får se om det kommer några uppdateringar under tiden i Stockholm men är tillbaka på lördag. Peace.//Olsson

Söndag 4/7

Kärt återseende! En vecka fylld av både fotboll, gymmet, stranden m.m. I skrivande stund småstädar jag på rummet medan packningen inför Stockholm sker lite vid sidan om - även om schemat inte är fullt varje dag känns det ändå som jag utnyttjar sommarlovet till fullo så här långt. Vädret ser dessutom ut att fortsätta vara lika generöst v. 27 i huvudstaden som här hemma i Falkenberg.

Men för att summera denna dagen bar det först av in till stan för att köpa nya fotbollsdojor på Team Sportia. Efter en hel dels provande, vilket tar mig den tid det tar, fann jag ett par supergiftiga Nike! Nu är det i och för sig uppehåll med fotbollen men ska bli riktigt spännande första träningen med dem in action så att säga ;)
Därefter en snabb lunch på Ritz och ett benpass på gymmet. Efter Turkiet var just träningen ganska seg men man återhämtar sig snabbare än vad man tror. Med ett sommarkort från HLT ska det biffas rejät under sommaren! Nu dock står det thai på menyn och I love you Beth Cooper, hinner inte med att avrunda snyggare än såhär ikväll; vi ses. //Olsson

Sommarlov!

Sommarlovet tog en flygande start med två veckor i fezarnas förlovade land, Turkiet. Nu, på hemmaplan, har tempot ökat en aning men först nu har känslan av ledighet sparkat in. Det står en hel del fotboll på schemat men också pass på gymmet, samt lite kvalitetstid med nära och kära. Förhoppningsvis några soltimmar på stranden med grabbarna sedan nästa vecka bär det av upp till huvudstaden på kärt besök hos min farbror.

Att bloggen har hamnat på hyllan är ett faktum men känner att varken tiden, eller orken för all del, räcker till. Istället kanske inte inläggen håller en lika frekvent kontinuitet men emellertid några extra rader. Oavsett är det i alla fall kul att ha den uppe och att se att några kikar in då och då!
Framöver kommer dessutom dem innehålla en hel del bilder i och med köpet av ny kamera men också den smärre passionen bakom. Här nedan har ni ett smakprov av vad jag och min Canon EOS 500D lyckats åstadkomma:
Mer kommer (förhoppningsvis) inom kort. //Olsson