Mitt 2010.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Besökt nya länder, startat UF-företag och säkerligen ytterligare saker men vilka jag ej kan komma på nu!

Har du några nyårslöften?

Börja gymma och må bättre. Båda har infriats och jag känner mig allmänt gladare än tidigare.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Vänners vänner tror jag i så fall!

Vilka länder besökte du?

Österrike, Turkiet, England och Danmark.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

Inget speciellt kommer till minnes, utan det har snarare varit perioder som jag tar med mig från året. T.ex. veckorna i Turkiet eller dagarna i London.

Vad var din största framgång 2010?

Skapat rutiner gällande träning och hälsa, dessutom hårt jobb ger utdelning.

Största misstaget?

Grämt mig alldeles för mycket över mitt före detta förhållande.

Bästa köpet?

Systemkameran, utan tvekan.

Vad spenderade du mest pengar på?

Förmodligen kläder bortsätt från ovannämnda.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Tid spenderad med familj och vänner och visad omtanke från andra.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Oskar Linnros-skivan Från och med du.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Till en början ledsnare, men nu i slutet med facit i hand har det varit ett bra år och jag känner mig mer säker i mig själv och uppskattar människorna i min omgivning betydligt mer.

Vad önskar du att du gjort mer?

Kanske tagit vara på min tid lite mer.

Favoritprogram på TV

How I met your mother och Entourage.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

Jag fick frukost på sängen och åt god mat på kvällen. Inte märkvärdigare än så.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

Grymt blandad. Under våren; stor fokusering på varumärke medan under sommaren och hösten desto större inriktning på still och smak.

Den bästa nya personen du träffade?

Svårt att säga, dock har det väl varit några som stuckit ut mer än andra.


Summa summarum: 2010.

Tjugohundratio är snart slut, och tänkte därför göra en kort sammanfattning, eller resumé om man så vill, av the main events så att säga.

Året öppnades tungt som nybliven singel, vilket gav en smärre mörkare vy över vad som skulle komma ske. Ihärdigt pluggandes på våren men som gav möda för det hårda arbetet vid terminens slut. Det ska även sägas att jag ändrade mitt studieval inför andra året då jag, från Naturvetenskap med inriktning natur, gav mig inpå Teknisk design. Ett, får jag säga, viktigt val för mig då jag insåg att jag inte var klippt och skuren för två ytterligare år med provrör, e-kolvar och allt annat man kan tänkas finna i ett labb.

Vid sommarlovets början bar det omedelbart av till Turkiet i två veckor. 35°C varmt, långa dagar på stranden och god mat var en välbehövlig kontrast mot det närmast kaosartade halvåret. Jag införskaffade mig dessutom min Canon EOS 500D som sedan dess har varit en trogen vän. Det kändes som det var nu som året tog sin vändning, och man hade ett helt sommarlov tillsammans med sina vänner att se fram emot.

En bland de trevligare kvällarna var den lilla kräftskivan jag anordnade i vår stuga här på västkusten. Kärt återseende av vissa och trevnad i sällskap av andra.

Det vankas återigen skola men nu med de andra i 09nta. Teknikarna som är minst sagt galna. Det jag kommer att ta med mig från den gångna höstterminen är alla tvister med läraren, långdragna konstruktionslektioner och kaffekok på fysiklektionerna. Vad mer kan jag säga? Det har varit flera omställningar under året, samtliga till det bättre, och miljön i teknikklassen är mycket behagligare än i Natur. Au revoir prestationsångest.

Nu: julen har dragit förbi och lämnat kvar ett enda stort välbehag. Trots att jag gärna hade bytat bort snöväder och
-10°C mot en utlandsresa, var det riktigt mysigt att bara få umgås med släkt och vänner under dessa dagar och stå på stand by.

Är återigen i en position i min säng som sakta men säkert pajar min rygg. Spelar Spotify-listor och laddar inför nyårsafton som, till skillnad från förra, kommer bli riktigt trevlig. Om detta återkommer jag nästa år och förhoppningsvis med ett nytt litet bildregn. Emil tackar för sig och önskar er återigen ett glatt nyårsfirande och ett riktigt gott nytt 2011!

En hektisk dag.

I skrivande stund sitter jag i fotbad, äter bullar och dricker Herrljunga päroncider i ett vindlass som rymmer cirka åtta deciliter. Hur fort än testosteronet flödar känner jag ingen oro över vart gränsen för femininitet går. Jag trivs som fisken i vattnet, mycket beroende av att det varit en lång dag.

Klockan kvart över nio i morse begav jag och min syster oss in till Falkenberg för att sedan ta tåget vidare till Göteborg på stor mellandagsshopping. Och vilken shopping det blev dessutom. Fann ett par jeans på Weekday, chinos och tisha från These Glory Day's på Carlings samt produkter från Bulldog. Kanske inte räknas som storhandling men det behövdes uppiggande additioner av garderoben (inte minst inför nyår).

Detta ständiga nyår... I mina ögon har det med senare år bara blivit en hypad högtid som resulterar i besvikelse över den uteblivande nyårsfyllan man önskade få. I år ska jag därför bara ta det chill med vänner och låta trivseln flöda ännu mer än det övan nämnda testosteronet.

Nej, nu orkar jag inte plita på det här inlägget något mera. Ska tömma det lilla karet mina russinfötter står så bekvämt i och krypa ned i sängen och kolla på en bra film. Gott nytt år allesammans!

Dolce & Gabbana Men Summer 2011

I sommar lär, som tidigare, jordnära färger dominera. I Dolce & Gabbana's visning har beige och khaki (utöver vitt och svart) fått stort utrymme; i kombination med just, som tidigare nämnt, vitt. Flertal modeller bär dessutom den ofodrade kavajen som jag med all säkerhet kommer införskaffa mig. Ett dressat intryck men inte allt för hett i den gassande solen. Gladiatorsandaler - inget nytt men de bibehåller inte den svarta kulören som i fjol.

Självklart är inte D&G det du huvudsakligen ska kika efter. Faktum är att du bör inte det, inte jag heller då plånboken framför allt ät för tunn. H&M kommer garanterat med grejer i stil med visat ovan. Zara hoppas jag på också tar efter.

En liten heads up för 2011 och fler lär väl komma. Stay tuned!

Ordered from ASOS.


Den 25 december.

Juldagen, till följd av julafton, brukar innebära sovmorgon, rester av gårdagens julmat och festande sådär på kvällskvisten. Så gör det även för mig, i stort. Då jag blott är sjutton år blir det dock fortsatt degande på hemmaplan. Trots allt ligger det en slags charm i denna dagen; utforskande av julklappar, att gå i samma kläder som dagen före osv.. Själv sov jag till tolv, tittade igenom Morden i Sandhamn-serien, ritat (för första gången på åratal vilket resulterade i frustration över min oförmåga att klottra en drake) och sett Inception i 720p.
Så, nu halvligger jag i min säng med laptopen på magen och väntar på bättre tider. Hade tänkt göra ett utförligt inlägg över mina julklappar men orkar inte ta initiativet. Är hursomhelst väldigt glad över min Hilfiger-tisha jag fick utav min syster.

Och vad kan vi konstatera genom att titta på denna bilden? Jo; en tur till gymmet vore på sin plats, en dusch och en veckas sömn. En av mina svagare stunder dehär känner jag. Kanske skulle jag unna mig själv en rakning med min nya Gilette Fusion Power med micropulser? Vad som helst duger. Over and out. Ps. känner ni av ironin?

Dan före dopparedan.

Då står det julbak på schemat: ischoklad, knäck osv.. Och vad är dan före dopparedan utan Clark Griswold? Senare ikväll bunkrar familjen upp sig framför TV:n och tittar på Ett päron till farsa firar jul. Sen är det bara att försöka sova för att se vad som ligger i ens strumpa hängandes på kaminen julaftons morgon! Principerna för själva julafton tror jag ser på ett ungefär likadana ut som de gör för er.

Så, god jul på er och hoppas ni får en massa roliga klappar!

Jullov!

Kan inte beskriva hur skönt det känns att äntligen ha jullov. Planeringen är att bara ta det lugnt i undantag från plugg inför nationellt prov i matematik C. Julafton däremot firas hemma i Falkenberg i år. De tre senaste flydde vi utomlands, men med all snö medföljer en starkare julkänsla - någonting som saknats de tre senaste åren som nämnt ovan.

Ikväll är jag ensam hemma vilket betyder att jag leker kock. Det serveras biffar på toast med en fetaostsallad. Den som vill får klampa på!

Drömma kan man...

Ett ögonblick av svaghet? - kanske. För om det är något jag har komplex för är det mitt hår. Är aldrig, och kommer förmodligen aldrig att bli nöjd med hur det ser ut, ligger eller är i stort. Därför sneglar jag lite smått avundsjukt åt Cimon Lundbergs håll. Önskar jag hade hans hårsäckar... Drömma kan man - som i rubriken ovan. Dock! Hans goda tycke och smak för kläder är ju faktiskt något man har möjlighet att, i måttliga mått mätta, plagiera.

Och för er som kanske inte ringer några klockor för när ni hör namnet - låter Paradise Hotel 2009 bekant? - ja? Det vore ju inte helt konstigt i och med att han var en av deltagarna, dummer. Ni hittar hans blogg här.
Nej, nu ska jag kompensera för den korta stundens dalgång av testosteron och packa gymbagen. Dolph, here I come...

Inspiration: Zara.


Livsstil: Jon Olsson.


Bloglovin.

Du vet väl att du kan följa min blogg via Bloglovin? Registrera dig, tar bara två sekunder, verifiera din e-post och klicka sedan på den där tjejen till höger här på studiedag. En ruta ploppar upp som frågar dig om du vill följa Studiedag. Vill du? - klart! Sign up here!

Get the look.

Sinister Leather Jacket, Delusion.
Eclipse Twisted T-shirt, Acne.
Fringed Foulard Scarf, Zara.
Simon Pants, NN.07.
Marc by Marc Jacobs Retro Rectangle Frame Sunglasses, Marc Jacobs.

something old, something new, something borrowed, something blue.

Har knådat ihop en ny skön spellista med gammalt som nytt, remixes som unplugged. Prenumerera på den här!

Den som väntar på nå't gott...

Jag bar en kostym från H&M samt en skjorta från Dressmann. Tämligen oklanderligt, inte minst enligt juryn; som tidigare nämnt utsågs jag till balens kung! Här ovan står jag bredvid min date för kvällen, Johanna.

Nobelbalen.

Som så många av er vet tillägnas den 10 december varje år en bankett i Alfred Nobells ära i huvudstaden. I Falkenberg hålls en skalenlig mindre sådan. Dresscode: propert; kostym för pojkarna och aftonklänning för flickorna.

Igår, den 9:e december, stod det alltså härliga till på Brasseriet som höll galejet. Det serverades trerätters middag i form av räkcocktail till förrätt, entrecôte till varmrätt och lokalproducerad glass från SIA till dessert.
Det hölls prisutdelningar under kvällens gång dessutom. Nåja, det är för all del inte Nobelpriset i medicin som delas ut men ack så prestigefyllda utmärkelser. Själv hade jag äran att utnämnas till balens kung, ett sannerligen smickrande pris!

Senare, ägde dans med dj rum - något jag tycker den egentliga tillställningen saknar! För vem hade inte velat se kungen dansa på bordet, omringad av en drös unga flickor? Skämt åsido. Kvällen var högklassig på alla sätt och vis och, trots den knappa tidsplanen arrangörerna hade att planera alltsammans, var det en lyckad kväll!
I brist av bilder får ni helt enkelt hålla till godo. En cliffhanger? - kanske. Hursomhelst, SVT sänder den långtråkiga versionen ikväll samtidigt som Idol-finalen. Själv är jag ett Jay-fan, vem hejar ni på?

Haircut. Noise.


Daniel Adams-Ray.

Att det är så tyst om Snook just nu kan förklaras med ett ord: Lagom. Det är nämligen namnet på klädmärket som Daniel Ray-Adams lägger sin tid på just nu. Allt startade då Snook bar specialgjorda kläder av designern Nette Sandström på P3:s guldgala. Samarbetet blev så lyckat att det aldrig riktigt tog slut. Vi ringde Daniel Ray-Adams som nu driver  Lagom tillsammans med Nette och Martin Lydén.

Daniel, hur skulle du beskriva kläderna?

- En invandrare som anlänt till Sverige och misstolkat / modifierat begreppet lagom.

Vad gör ni som ingen annan gör?
- Vår arbetskodex går ut på att överträffa oss själva. Vi är inte med i någon tävling på så sätt.


Finns det nåt som vi garanterat aldrig kommer få se från Lagom?

- Stora fula logotyper. Vill du vara real, gör en backjump på Ropsten. Den sortens reklam och exhibitionism hör hemma på gatan.


Vad bidrar du med i klädskapandet?
- Jag och Nette Sandström tar tillsammans fram design, material, silhuett och form. Sen tar hon det vidare därifrån, hon ansvarar för all konstruktion och produktion. Martin Lydén och jag designar den grafiska profilen och alla tryckprodukter såsom etiketter och tags.


Du sa innan att du inte ville prata så mycket om musik idag? Varför är det så?
- Jag pratar gärna musik, men eftersom det här är en Lagom-intervju särskiljer jag gärna Lagom från musiken. Snook är Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray VS hip-hop. Lagom är tokiga Nette Sandström, obstinata Martin Lydén och sist OCH minst mig själv då.

Fick ni mycket positiv respons för kläderna i Snook?
- Ja vi bar ju Lagom kläder.


Vad blir nästa steg?
- Både jag och Nette läser tidskrävande designutbildningar, men precis som många andra jobbar vi dubbla skift. Det är mycket jobb på lite tid men vi siktar på att vara klara med Lagom 2008 i Februari. Då gör vi även damkläder för första gången. Martin har även han ett heltidsjobb som designer för ett LA-baserat webbdesignföretag. Bigami funkar i många afrikanska länder så varför inte?


King Magazine, Nov. 2007

(i jakt efter det senaste reptaget av den samme i King's novermberutgåva, 2010)

 


Sweeny Todd. The Demon Barber of Fleet Street.

- Kan mycket väl vara min absoluta favoritfilm. Tänkte inte recensera den här och nu, men är hursomhelst väl värd de 116 minuterna att se.

Var det någon som såg anno 2010 års version av Alice in Wonderland? Ja? - tänkte väl det! Vi pratar om samme regissör: Tim Burton, som förutom är en av Hollywood's mest säregna sådan, använder sig allt som oftast av Johnny Depp (ödmjukast riktat åt er flickor i läsarskaran). Depp som kan ses, som nämnt ovan, i Alice in Wonderland, Sleept Hollow, Charle and the Chocolate Factory...
(Ovan: Johnny Depp som Sweeny Todd och Helena Bonham Carter som Mrs Lovett.)

Sweeny Todd, ska nämnas, är en musikal och en sjusärdeles sådan. Utförligare redogörelser av handlingen finns att hittas på imdb. Håll till godo!

Berlin, Tokyo, Antwerp, Stockholm.


Less is more.

Ja, det var ju ett tag sedan jag skrev här. Faktum är att bloggandet blivit bortprioriterat då jag har haft andra saker på tallriken. Som jag nämnt tidigare håller jag vid sidan om på med en hemsida där man kan ladda hem mallar osv till sin blogg under en kurs på gymnasiet. När den kommer upp är fortfarande oklart men ska försöka uppdatera er så snart allt börjar rulla!

Och det ni förmodligen först slogs av vid återbesöket är den nya designen. Eftersom mitt fotograferande fått allt större plats på bloggen, var det också självklart att bloggen skulle kretsa runt dem - inte tvärt om.
Så, en stilren och luftig layout känns helt rätt och faktiskt ganska modernt. Inte sant?

- En ny header vore på sin plats dessutom...